Головна » 2013 » Травень » 26 » Благодійні місця Черкащини
05:40
Благодійні місця Черкащини
храми та священі місця Черкаської області

Існують на землі місця, де людина стає ближчою до Бога. В цих місцях людина може почуватися ніби в іншому вимірі, спокійно і натхненно, а може нічого не відчувати, але згодом зрозуміти, що в її житті сталося диво. Віками нескінченний потік паломників тягнеться до таких місць, кожен іде зі своєю бідою, шукаючи зв'язку з вищими силами аби отримати зцілення або розв'язати тенета проблем. Хтось, шукаючи дива, їде за тридев'ять земель, але чи варто, адже й на рідній Черкащині чимала таких намолених місць. Вирушаймо в подорож до черкаських святинь!

Отець Олег, настоятель Церкви Стрітення, пропонує, аби доторкнутися до Божої благодаті, проїхатися храмами та монастирями Черкащини. В кожному є мощі святих (або принаймні їхні часточки), в кожному - цілющі ікони, у багатьох місцях б'ють животворящі цілющі джерела.

ПО ЗДОРОВ'Я ДО СВЯТОГО МАКАРІЯ

Макарій Канівський Канівського монастиря

Ще за життя преподобномученик Макарій Каніський серед інших чеснот мав дар творити зцілення і передбачення та не раз відводив біду від Канівського монастиря, в якому перебував. Але у вересні 1678-го місто Канів і монастир були таки розорені дотла турками, а сам архімандрит Макарій прийняв мученицьку страту за відмову віддати загарбникам монастирські скарби. Вже після турецької навали серед безлічі зотлілих тіл його останки знайшли нетлінними і поховали в монастирській церкві. Під час ії перебудови в 1688 році нетлінне тіло було знайдене знову і перенесене до Переяслава. У 1942 році мощі знайшли свій спочинок у Троїцькій церкві міста Черкаси. Сьогодні отримати благодать від святих мощів мученика можна в Свято-Михайлівському кафедральному соборі, що височіє в Соборному сквері (колишньому Першотравневому парку). Щочетверга та в дні релігійних свят їх відкривають, аби віряни мали можливість прикластися до святині. За словами служителів собору, святий Макарїй реально зцілює від хвороб, були випадки навіть прозріння сліпих. До нього слід звертатися за допомогою молитви, текст якої розташовано біля мощей, або своїми словами. В будь-якому разі святий почує і обов'язково допоможе.

СВЯТА ВАРВАРА ЗАХИСТИТЬ ДІТЕЙ

Свято-Троїцький кафедральний собор Черкас

3 2006 року в черкаському Свято-Троїцькому кафедральному соборі(поблизу Пагорба Слави) зберігається частинка мощей, великомучениці Варвари. 306 року в юному віці у м. Іліополь (Мала Азія) Варвара постраждала за сповідання християнства. За наказом влади її стратив власний батько, затятий язичник. Відразу після мученицької кончини діва Варвара стала вшановуватися християнами, адже її святість засвідчувалася багатьма чудесами, що відбувалися біля її гробниці.

Сімнадцять століть поспіль Варвара допомагає жінкам пізнати радість материнства і захищає від біди дітей. Люди ризикових професій (рятувальники, пілоти тощо) вважають Варвару заступницею від несподіваної смерті, тож просять її про захист від біди.

ЖИТТЄДАЙНА КРИНИЦЯ КРАСНОГІРСЬКОГО МОНАСТИРЯ

Святая икона Дубенская Божей матери

Криниця із цілющою водою розташована на території Красногірського монастиря (с. Бакаївка Золотоніського району) трохи нижче від храму по узгір'ю, коли спускатися до річки Золотоношки. Усе тут сприймається благоговійно: яскраві квітники, доглянуті черницями, дерев'яна альтанка над криницею, коловорот з відерцем, кухлики, вода, смачна і прозора, як сльоза. Трохи подалі купальні, де можна усамітнитись і омитися цілющою водою. Виллєш на себе відерце - і за спиною виростають крила. По зцілення сюди їдуть віряни з усієї України.

Ще одніею святинею Красногірської обителі є Дубенська чудотворна ікона Божої матері, її історія вражає. Першу красногірську ікону Богородиці вирізав на корі дерева один із ченців монастиря,її назвали «Корецька». У подальшому цей образ був розписаний фарбами та прикрашений срібною ризою. Але після розорення монастиря у 1922 році ця ікона була втрачена, та незабаром на дубі, що ріс поруч з обителлю, дивним чином з'явилася інша ікона Божої Матері, названа «Дубенською». Саме до неї йдуть паломники з молитвами про Божу благодать.

З МОЛИТВОЮ ДО НОВОМУЧЕНИЦІ РАФАїЛИ

Свято-Троїцький монастирь місто Чигирин

У Свято-Троїцькому монастирі, що в місті Чигирині, доступні до поклоніння мощі ігумені Рафаїли (Тартацької), нещодавно причисленої до сонму Новомучеників. У 1926 році її по-звірячому замучили місцеві партійні активісти на чолі з дільничним міліціонером. Молитви матушки Рафаїли та їі духовних сподвижниць явили справжнє диво ще за життя ігумені. Коли вбивці хотіли опалити її заживо, прив'язавши до дерева і обклавши сіном, розпочалася злива, яка загасила полум'я. Тоді розлючені кати вивезли жінку на скотобійню, піддали її страшним тортурам, наругалися і закопали ще живою... Нині святі мощі мучениці встановлено для поклоніння у Свято-Троїцькому храмі. Чутки про дива, що творяться молитвами біля мощей Новомучениці Рафаїли, облетіли весь православний світ. Далеко ходити не потрібно, розповідають священнослужителі, чудесне зцілення від хвороб і духовне зміцнення отримала черниця Катерина, що доглядає за гробом Новомучениці. В тому ж-Свято-Троїцькому монастирі б'ють з-під землі сім цілющих джерел. У кожному з них вода має свій особливий склад, смак, колір і залах.

Для приготування їжі черниці монастиря використовують воду із джерела Варвари. Ця вода надзвичайно смачна і до того ж лікує від хвороб нирок, печінки, туберкульозу, виразки шлунка, жіночих захворювань та виводить каміння з організму.

Джерело Святої Трійці допомагає від депресій, психічних розладів, суїцідальних настроїв. Вода із джерела святої мучениці Марини рятує від заздрощів, чаклунства та одержимості. У складі води із джерела Іоанна Воїна є сірководень, тому купання в ньому прирівнюють до процедур на грязьових курортах. Тут зцілюються люди, що страждають від судинних захворювань. А ще саме завдяки цьому джерелу звільняються від злоби, ненависті та давніх образ. Джерело святих мучеників Кіпріана й Устинії захищає від чорної магії та відьом. А от від алкоголізму, наркоманії та різноманітних залежностей лікуються водою джерела Воніфатія. Дуже велику силу має вода із джерела мучениці Рафаїли. Вона втамовує зубний біль, виліковує травми, захищає від навроків, та найголовніше, кажуть, що з її допомогою люди зцілюються від онкологічних хвороб.

Чудодійне джерело мотронинського монастиря.

Мельники чигиринський район Черкаська область

Виникнення Мотронинської обителі (село Мельники Чигиринського району) оповите багатьма легендами. Одна з них свідчить, що засновницею його була княгиня Мотрона - молода дружина смілянського воєводи Мирослава. У 1036 році, повертаючись із останнього походу на печенігів, Мирослав вирішив перевірити, чи надійно Мотрона охороняє рідне місто, і наказав своїм воїнам перевдягтися в одяг супротивника та підняти його бойові знамена. Побачивши «печенігів», Мотрона наказала стріляти. Багато війська загинуло, поки на валах зрозуміли, що воюють зі.своїми. У цьому бою загинув і воєвода. В пам'ять про свого чоловіка Мотрона наказала побудувати монастир, а сама постриглась у черниці. Ось така сумна історія. З того часу монастир називається Мотронинським і місця ті дуже намолені, тож частенько околицями розлітаються вісті про чергове диво. Сьогодні тут краса і благодать, завжди людно, але на диво тихо і спокійно. Неподалік монастиря, через дорогу, в яру, є криниця, вода з якої зцілює хворих. За словами черниць, після омовіння тією водою найчастіше люди помічають поліпшення зору, навіть прозріння.

ТРИ КРИНИЦІ

Три криниці святих місць

Перлина Лебединської землі Свято-Миколаївський жіночий монастир (село Лебедин Шполянського району). Його заснували у 1779 році чотири черниці: Магдалина, Трифілія, Дарія і Февронія, які прибули з молдавського Калитурського Свято-Успенського монастиря, розореного турками, та купили за 30 рублів у князя Ксаверія Любомирського дозвіл на заснування обителі. А ще існує легенда, за якою ті ж чотири монахині, зупинившись в Лебедині біля джерела на ночівлю, побачили сон, що святий Миколай благословив їх заснувати тутмонастир. А вранці черниці коло того самого джерела знайшли ікону святителя Миколая, що була як благословення Боже для заснування монастиря. На місці ж джерела зараз три криниці з водою, яка лікує від усіх хвороб.

В 1960-их роках німецькі вчені виявили в цій воді надзвичайно великий вміст срібла. У ті часи навіть планувалося побудувати на території монастиря водолікарню. Але ті плани в життя не втілилися, та незважаючи на це, слава про життєдайну воду тих криниць розповсюдилася далеко за межі Черкащини. Люди й до сьогодні їздять до лебединських криниць по здоров'я.

Особливу допомогу чудодійна вода надає чоловікам. Ті, хто неодноразово приїздив до трьох криниць, розповідають про надзвичайну силу та наснагу, що дарує цілюща вода лебединського монастиря.

Переглядів: 3593 | Додав: [UA]Admin | Теги: життєдайна, криниця, красногірський.монастирь, храми, Черкащина, місця, церква, Черкащини, святі, святий.макарій | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Коли у вас є вільний час щоб завітати на цей сайт?
Всего ответов: 27
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
П`ятниця
29.03.2024
14:29

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12