Головна » 2013 » Січень » 4 » Домашній майонез за 5 хвилин
20:33
Домашній майонез за 5 хвилин
Майонез сделать самому

Неймовірно простий і швидкий рецепт домашнього майонезу, приготування якого займе від сили 5 хвилин.

Майонез просто незаміний для всіляких страв, будь то салати або сандвічі. До того ж багато хто дуже любить майонез і життя без популярного соусу не уявляє. Писати про те, наскільки шкідливий майонез з упаковки і про те, що домашній майонез набагато натуральніший купованого, напевно, немає сенсу

  • всі й так мають про це уявлення. Ну а зробити якісний і смачний домашній майонез за допомогою блендера можна за лічені хвилини, а зберігається він близько тижня.

50 мл оливкової олії, 150 мл соняшникової олії, 1 чайна ложка гірчиці (дуже смачний майонез із зернистою гірчицею, але можна використовувати будь-яку), 1 яйце, 2-3 столові ложки лимоного соку (можна замінити 20 мл оцту), ½ чайні ложки солі.

У високу вузьку ємність налийте оливкову і соняшникову олію (можна брати будь-яку, яку ви любите). Додайте туди сіль і гірчицю. Добре вимите яйце розбийте в олію.

Опустіть блендер у суміш так, щоб яйце виявилося посередині. Притискаючи блендер до дна, увімкніть його на високу швидкість і збивайте. На ваших очах буде відбуватися просто хімічна реакція — олія і яйце перетворяться на густий майонез.

Потім повільно піднімайте блендер угору. Щоб маса стала однорідною. На цьому етапі додайте оцет або лимоний сік і ще трохи збийте.

Домашній майонез майже готовий.

Якщо ви любите дуже густий майонез (трохи нагадує желе), то на цьому етапі можна зупинитися, а якщо хочете більш кремоподібну консистенцію, то додайте пару ложок гарячої води у самому кінці.

Приємного апетиту!

Переглядів: 1660 | Додав: [UA]Admin | Теги: домашній, яйце, оцет, соус, рецепт, приготування, майонез, салати, шкідливий.упаковка, страва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 [UA]Admin  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Яку пору року ви найбільше полюбляєте?
Всего ответов: 40
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Середа
24.04.2024
18:50

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12