Головна » 2012 » Травень » 29 » Як навчити дитину читати?
00:16
Як навчити дитину читати?
Как научить ребенка читать

Отже, 6 головних кроків до того, щоб залучити дошкільнят до книг: 

1- Створіть довкола дитини спеціальну книжкову атмосферу. Хай книги розташовуються в кожній кімнаті на кожному видному  і доступному для малюка місці. Оточіть їх ореолом загадковості.  

2 - Для всіх дорослих у сім' ї, включаючи бабусь і дідусів, книги повинні стати чимось на зразок інтелектуальних ласощів. Якщо дитина бачить, що дорослі отримують справжнє задоволення від читання, рано чи пізно і їй теж захочеться залучитися до цього таємничого джерела радості.  

3 - Дозволяйте дитині торкатися до книг щоразу, як тільки їй захочеться це зробити. Але не забувайте пояснювати, для чого книги призначені і як правильно з ними поводитися. Роз'яснюйте і показуйте на власному прикладі, як спід брати книгу з полиці, акуратно і не поспішаючи перегортати їі сторінки, «смакуючи» кожну ілюстрацію і кожну пропозицію. 

4 - Як тільки дитина забажає мати свої книги, потурбуйтеся про те, щоб вона їх тут же дістала від вас у подарунок. Роздобудьте кілька найкрасивіших і відповідних віку дитини книг та урочисто вручіть їй. Ні в якому разі не сваріть дитину за спроби гратися з книгами, як зі всіма іншими іграшками, інакше це повністю відіб'є у неї бажання навіть близько до них підходити. Просто ще раз поясніть їй їхнє справжнє призначення. І в цей же вечір перед сном продемонструйте малюкові свою майстерність поводження з книгою, почитавши йому вголос кілька цікавих казок або віршів. 

5 - Але не поспішайте «проковтнути» разом з дитиною книгу за книгою. Розтягніть задоволення від читання однієї книги на кілька днів. Дайте нетерплячій дитині зрозуміти, що коли вона хоче швидше дізнатися продовження казки або розповіді, їй саме час подумати про  те, як навчитися читати самій. Надайте їй для цього всі умови, спонукайте і хваліть будь які спроби розкрити книгу самостійно. Хай малеча пробує читати, розглядаючи картинки, згадуючи, про що читали ви, поки не зрозуміє  щоб дізнатися значення кожного слова, необхідно навчитися грамоті. 

6 - У домі не повинно бути заборонених для дитини книг. А ті, до яких, ви вважаєте, вона ще не дозріла, кра: ще приховайте від їі очей подалі, щоб вони не спокушали її. Зате дозвольте їй розпоряджатися рештою книг. Регулярно поповнюйте її власну бібліотеку цікавими художніми творами, дитячими ілюстрованими довідниками і енциклопедіями, що розповідають про комах, птахів, тварин, людей, техніку. Кожна така книга повинна містити в собі цілий світ, який дитині захочеться пізнати і зробити своїм власним світом знань.

 

Переглядів: 1321 | Додав: [UA]Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Які ігри розміщувати на сайті?
Всего ответов: 23
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Середа
24.04.2024
03:15

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12