Головна » 2012 » Травень » 26 » Як не боятись співбесід і знайти роботу своєї мрії
19:02
Як не боятись співбесід і знайти роботу своєї мрії
Как пройти співбесіду

«Не можу більше!», «Підуі», «Дістало все!»  трапляється, усередині кипить, але ми як і раніше ходимо на стару, нелюбу роботу, тому що відчайдушно боїмося пошуку нової. Звичайно, розсилка резюме не викликас проблем, але особиста зустріч із потенційним роботодавцем зовсім інша справа!

Невпевненість, страх перед майбутньою зустріччю - явища, з віком ніяк не пов'язані. Боїться багата хто  і молоді, і не дуже молоді люди  часом розгублюються настільки, що просто «провалюють» співбесіду, незважаючи на те, що володіють необхідною професійною компетенцією. У якийсь момент починає здаватися, що язик живе своїм власним життям  потрібні слова кудись випаровуються, мова стає дуже швидкою або навпаки, виникають болісні паузи, а мозок приречено фіксує «Ну ось, нічого не вийшло, цілковитий провал». Механізм хвилювання  що перед побаченням з незнайомцем, що перед співбесідою  один і той же. Найбільше лякає невідомість (Що з цього вийде? Яке я справлю враження? Раптом мене запитають про щось, про що я уявлення не маю?), і саме вона  причина того, що хвилювання зростає.

Крок 1

Зібрати інформацію 

Отримайте максимум інформації про фірму, в яку ви збираєтеся йти. Спробуйте уявити собі, як працюється в цій компанії  чи з' явилося у вас бажання приєднатися до її співробітників? Другим кроком стане моніторинг новин, який додасть картині об'єктивності. Існує маса матеріалів про те, як проходити співбесіди. Іх єдиний недолік  у них не сказано, як проходити співбесіду особисто вам. Тому ні в якому разі не зазубрюйте чужі формулювання, а підготуйте свої відповіді на «каверзні» запитання, які вам обов'язково поставлять на інтерв'ю. Типовий приклад: «Чому ви пішли з попереднього місця?», Ким ви бачите себе через 5 років», «Розкажіть про свої недоліки».

Крок 2

Обдурити несвідоме

При підготовці, до бесіди подумки уявіть собі, «як це буде». Ось ви упевнено входите в кабінет, вітаєтеся з присутніми, спокійно, чітко і виразно відповідає- те на питання. Хай вас не лякає деяка розмитість образів  адже у будь-якому разі ви не зможете на 100% угадати те, як проходитиме реальна бесіда. Скористайтеся тим, що наше несвідоме не вміє відрізняти реальність від гри уяви, тому йому такі уявні тренування дуже корисні. Пригадайте, як ви себе відчували в якійсь приємні моменти вашого життя. Пригадайте  і перенесіть образ себе з цієї картинки в уявну ситуацію співбесіди. Відчуйте, що вам у ній теж легко і комфортно.

Крок 3

Визначитися з жанром

Уявіть, що співбесіда для вас  не тяжке випробування, а щось інше, більш цікаве і легке. Наприклад, партія в шахи, дитяча гра, показовий виступ або новий рівень у комп*ютерній «бродилці». Нічого доленосного  «вирішальний бій» або «революція» точно не підійдуть. Підберіть відповідну вам аналогію і нагадуйте собі про неї, вживайтеся в неї.

Крок 4 

Підключити розум

Складіть список ваших найжахливіших страхів, щоб отримати простий, але потужний інструмент боротьби зі страхом перед інтерв'ю. У списку має бути не менше 20 позицій! Не забудьте про хвороби, аварії, пожежі, розлучення і смерть близьких людей. Пишіть у стовпчик  поставте на перше місце те, що лякає вас найбільше... Виявляється, на світі є біди, набагато страшніші за співбесіду. Чи варто боятися? 

Крок 5

Упоратися з емоціями

Візьміть аркуш паперу (найкраще формату А4) і кольорові олівці або фарби, намалюйте,який вигляд мають ваші страхи, тривоги, хвилювання. Ваше завдання  не створення витвору мистецтва, а зображення ваших переживань. Критерієм якості роботи є ваше власне відчуття, що страхи змальовані вірно, тобто, що на аркуші перед вами ваш власний страх. Ну а далі його треба зім'яти, порвати і викинути  і ви відчуєте, як стало легко на душі. Навіть в умовах кризи не тільки вас вибирають, але і ви вибираєте. Тому пам'ятайте про те, що ваше завдання  не лише справити гарне враження, а й зрозуміти, чи влаштовує вас цей варіант? Ще невідомо, що гірше: бути не прийнятим на гарне місце роботи чи бути прийнятим на непідходяще. 

Переглядів: 1237 | Додав: [UA]Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

В які ігри ви полюбляєте грати?
Всего ответов: 29
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Четвер
25.04.2024
02:59

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12