Головна » 2012 » Травень » 26 » Любовна залежність
19:04
Любовна залежність
Любов морковь

Залежність так чи інакше присутня у всіх любовних стосунках  десь її трохи менше, десь трохи більше. Залежно від дози, вона може бути і ліками, і отрутою. Погодьтеся, що є різниця між позитивним відчуттям - мені з ним так добре - і одержимістю іншою людиною: Я жити без нього не можу!. 

Ознаки залежності

Нав язливе, бажання продовжувати стосунки, незважаючи на те, що ви чудово розумієте, що все погано і ніяких змін на краще не буде.

Паніка, яка: з'являється нізвідки, щойно партнер вйявляється «поза зоною досяжності».

«Синдром відміни» навіть від думки про те, що одного разу  доведеться завершити ці стосунки, вам стає зле - настільки, що на це реагує тіло з'являються болі в грудях і спазми в животі, починає боліти шлунок.

Звідки залежність

Щоб подолати залежність, необхідно розібратися, звідки вона з' явилася. Як правило, коріння проблеми пов'язані з однією із трьох груп причин: Перша, очевидна,  практичні міркування. Наприклад, спільні діти. Друга  це переконання (вони зазвичай не озвучуються, але коли хтось висловлює інші версії розвитку подій або робить не так, як ви б учинили, в душі здіймається хвиля обурення)  це ваші думки з приводу того, якими мають бути стосунки взагалі, яких стосунків «заслужили» ви зокрема, а також ваші уявлення про те, що таке добре і що таке погано. Наприклад, «бути однією  принизливо», «я занадто стара, щоб знайти собі ще когось», «завершити стосунки  все одно, що розписатися у власному безсиллі». Третя  найглибший пласт почуттів і мотивів, який формується вже в ранньому дитинстві. У першу чергу, це жага визнання, бажання бути поміченою. Вважається, що коріння цього бажання ще у періоді дитинства, коли безпорадний малюк цілком і повністю залежить від мами, яка могла прислухатися до його потреб, а могла і не звертати на них уваги. Якщо цього не відбувається, якщо дитині під час кризи трьох років батьки не дають зрозуміти, що люблять ії навіть тоді, коли вона намагається віддалитися від них, щоб відчути свою самостійність  то в дорослому віці незадоволена потреба у визнанні (як правило, неусвідомлювана) може породжувати безліч проблем. Наприклад, не буде довіри до партнера і впевненості, що він продовжує кохати, якщо його немає поруч. За великим рахунком, спрага симбіозу з іншою людиною  це не так уже й погано, на сполох варто бити, якщо вона виявляється настільки сильною, що пригнічує здатність діяти у власних інтересах.

Техніки, які можуть допомогти

1 заводимо щоденик стосунків

Фіксуйте в ньому не тільки всі випадки і події, які відбуваються у стосунках, але й свої почуття, які виникають при контакті з партнером. Тільки пишіть щиро, не обманюйте самі себе. Такі записи потрібні для того, щоб їх перечитувати. Пізніше ви зможете реконструювати, що відбувалося, і розібратися, що ви насправді відчували, як чинили  так, як насправді цього хотіли, чи діяли за однією і тією ж схемою, знову наступаючи на одні й ті ж граблі?

2 Складаємо фоторобот 

Якщо ви не вперше вибираєте «не того» складіть портрети тих, з ким мали справу. Заведіть табличку і проаналізуйте, який вигляд мали і якими психологічними особливостями володіли ваші колишні (і нинішній) чоловіки. Що у них спільного?

3 Пишемо собі посилання

Не соромтеся нагадувати собі, що ви вже виросли і немає ніякої необхідності поводитися як маленька, занурюючись у дитячі страхи. Ведіть діалог із дитиною всередині себе  у письмовому вигляді обіцяйте захищати її й оберігати. Потім діставайте і перечитуйте написане.

4 Назад у дитинство

Та гама почуттів, яку ви здатні відчувати сьогодні, виникла не відразу. За кожним переживанням  страхом самотності, невпевненістю, почуттям провини або.сорому  стоїть якась первинна подія. Запитайте себе, коли ви вперше це відчули? Що відбулося в той момент, чому з' явилося саме це відчуття, як вирішилася ця ситуація? Потім поверніться в сьогодення і поставте наступне питання  чи повинні ви і зараз відчувати те, що відчували в дитинстві? Можливо, такої необхідності більше немає?

5 Тіло - в діло 

Чи замислювалися ви колись над тим, що ваше «я» практично неможливо відокремити від тіла? Наша ідентичність так чи інакше пов'язана з відчуттям власних розмірів, форм і тим, як функціонує тіло. Так що будь-яка вправа, спрямоване на усвідомлення власного тіла, може допомогти стати самою собою, а не придатком до чоловіка. Зовсім не обов'язково захопитися акробатикою, паркуром тощо. Досить почати з танців або ж дихальних технік (виберіть те, що прийдеться вам до душі)  головне, займатися регулярно, а не від випадку до випадку.

6 Усвідомлюємо власні бажання

   Розуміння власних потреб також допомагає бути самою собою. Як не дивно, багато людей не знають, чого вони хочуть насправді. Щоб розібратися з бажаннями, спробуйте виконати вправу, яку рекомендують психоаналітики. Вам знадобиться 10 хвилин, протягом яких на вас ніхто не потривожить. Візьміть папір і ручку  сконцентруйтеся. Чого хоче ваше тіло? Які бажання займають ваші думки? Запишіть їх. Ця, на перший погляд, неймовірно проста вправа, може виявитися досить складною  бажання можуть бути якимись непевними, нечіткими, суперечливими одне одному, комусь може здатися, що у нього взагалі немає бажань. Не впадайте у відчай  продовжуйте щоденну роботу у цьому напрямку.

Переглядів: 995 | Додав: [UA]Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Які фільми розміщувати в нас на сайті?
Всего ответов: 32
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Вівторок
23.04.2024
11:13

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12