Головна » 2012 » Червень » 13 » Як переконати підлітка не пити алкоголь
18:48
Як переконати підлітка не пити алкоголь
АлкогольСтатистика свідчить, саме у 13 років найперше виникає загроза пияцтва. У підлітковому віці усім хочеться вирізнятися з-поміж однолітків винятковою дорослістю, досвідченістю, хоробрістю, крутизною. І чомусь саме алкоголь здатний, на думку багатьох підлітків, створити такий імідж.
   Ти ж не хочеш, щоб твій син чи донька належали до цієї категорії? Ми підібрали кілька фактів про алкоголь для серйозної бесіди з твоїм підлітком.
   1. На власному прикладі покажи: щоб бути успішним, необов'язково вживати алкоголь. Для цього влаштуй безалкогольну вечірку.
   Розкажи підлітку, що за прибутками виробництво спиртних напоїв посідає одне з перших місць після наркотиків та зброї. Запитай у підлітка, чи не є справжнім лузерством, що він дозволяє іншим збагачуватися на його здоров'ї.
   І ніби до речі додай, що на Заході активно скорочують, а в деяких країнах заборонили виготовлення слабоалкоголки. Вона найшкідливіша, бо містять гримучу суміш хімії і спирту. До того ж людина не помічає, як звикає до них. Вживання слабоалкогольних напоїв - не помітний шлях до алкоголізму. Також відомо, що фарбники, зокрема червоних та помаранчевих відтінків, сприяють втраті зору.
   2. Скажи своєму підлітку, що, за даними ВООЗ, від алкоголю гине більше людей, ніж від СНІДу, туберкульозу і воєн. А в країнах СНД кожна п'ята смерть пов'язана з уживанням алкоголю.
   3.  З першим ковтком алкоголю припиняється емоційний розвиток підлітка. Тобто він потроху втрачає свої розумові здібності, притупляється здатність відчувати навколишній світ
   Розкажи підлітку, що із  вживанням алкоголю він втрачає шанс пізнати усі барви життя!
   4. Через споживання спиртного клітини печінки відмирають. Алкоголь припиняє ріст і розвиток підлітка. Запитай у своєї дитини, чи не заважають їй мертві клітини в організмі.
   Адже вони спричиняють різноманітні захворювання. Крім того, мертві органи не зможуть забезпечити їй радісне життя.
   У доповіді ВООЗ зазначено, що вживання спиртного призводить до 60 типів різних захворювань і травм. Серед найпоширеніших - цироз печінки, отруєння, епілепсія, численні види раку.
   5. Як зазначають фахівці медичного центру "Полінар", алкоголь - екстремальний мутаген, бо при регулярному вживанні він викликає порушення на рівні хромосом.
   І ці мутації, яких зазнають хромосоми під впливом алкоголю, передаються наступному поколінню. На цьому особливо слід наголосити дівчинці-підлітку. адже вона мріє народити здорових дітей. Чи не так?
   Також дівчинці неодмінно скажи. що вчені вже довели зв'язок між вживанням алкоголю і раком грудей. Саме на цьому наголошує Володимир Позняк, координатор доповіді ВООЗ про вплив алкоголю. 
Переглядів: 1573 | Додав: [UA]Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Ким ви працюєте?
Всего ответов: 41
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
П`ятниця
29.03.2024
08:36

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12