Головна » 2012 » Червень » 13 » Не змушуйте дітей їсти
19:19
Не змушуйте дітей їсти
МалечаДізнайся, якими ускладненнями для дитини загрожує "ще одна ложечка за маму".
   Дітей категорично не можна змушувати або вмовляти поїсти, якщо вони цього не хочуть. На думку вчених, наші вмовляння з'їсти зайву ложечку дуже навіть працюють, але от користі малюкам не приносять.
   а слухняні дітки у результаті страждають від зайвої ваги. Сьогодні, коли дитяче ожиріння впевнено крокує по планеті, особливо важливо з ранніх років прищеплювати дитині правильні харчові звички.  
   Але ще важливіше не вбити в малюку природні інстинкти, які підказують, який шматочок зайвий для організму. А наші вмовляння з'їсти ще трошки якраз і вбивають у дитині ці здорові вроджені інстинкти.
   Такі висновки зробили вчені з університету штату Мічіган в Анн-Арбор, а очолила дослідження Джулія Люменг. Для експерименту вчені запросили 1218 мам із малюками в лабораторію.
   Мам і дітей знімали на відео під час годування. Експеримент повторили тричі з одними і тими ж сім'ями: коли дитині було 15 місяців, 2 роки і 3 роки.
   І виявилося, що у мам, які вмовляли малюка з'їсти ще ложечку. діти були більші. Ця тенденція спостерігалася  незалежно від рівня доходів сімей.
   Як зазначила автор дослідження Джулія Люменг, основна проблема в тому, що малюки примхливі в їжі, і тому батьки переживають, що діти не доїдають. І тому починають їх умовляти з'їсти ложечку за маму, потім ложечку за тата.
   А от саме цього-то робити і не варто, тому що під час такого наполегливого годування у дитини притупляються природні інстинкти, які рятують від переїдання. Образно кажучи, у дитини притупляється здатність вловлювати сигнали ситості.
   Ще одне цікаве спостереження зробила Джулія. Виявляється, діти, чиї батьки турбуються про те, що чада недоїдають і погано набирають вагу, мають дуже навіть нормальну для свого зросту й віку вагу. Звіт про експеримент вчені опублікували в Reuters Health. 
        
Переглядів: 1307 | Додав: [UA]Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 [UA]Admin  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Відкрити портал знайомств?
Всего ответов: 23
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
П`ятниця
19.04.2024
18:01

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12