Головна » 2012 » Липень » 1 » Уберегтися від вушного болю
21:49
Уберегтися від вушного болю
вушний біль

Не чистіть вуха перед походом на пляж і не пірнайте глибше, ніж на метр.

   Мінлива весна позаду. Здається, що про хвороби і їх ускладнення у вигляді отиту можна забути мінімум до наступного сезону. Але літо теж можна провести на лікарняному ліжку, якщо не дотримувати низки простих правил. Про них, а також про першу допомогу, як що не вийшло уберегтися, ми і розповімо.

   Правила безпеки

Пірнайте не глибше, ніж на 1 метр. Якщо у вас викривлена носова перегородка або ви не упевнені, що це не так, то пірнайте на один метр щонайглибше. Інакше вода, яка затече у вухо через ніс, може там "застрягти", що загрожує запаленням вуха. Крім того, перепад тиску через викривлення видавить барабану перетинку всередину. а це малоприємно, а інколи і дуже-дуже боляче.

   Плавайте за температури вище 21'C.

Ви не морж і не займалися регулярно спортом? Не поспішайте відкривати пляжний сезон, якщо температура води нижче 21'C. Інакше переохолодження - часта причина отитів - забезпечено. Якщо вже зовсім нетерплячка. то дочекайтеся, коли вода прогріється хоч би до 16'C. Але і тоді незагартованій людині можна поплавати не більше 5-7 хвилин. При цьому заходити в прохолодну воду потрібно обов'язково гарненько нагрівшись: за допомогою зарядки або полежавши на сонечку. Річ у тому, що під час нагрівання судини розширяються, кровообіг посилюється, а значить, при зануренні в "холодок" організм не так скоро охолодиться.

   Виставляйте температуру в кондиціонері нижчу вуличної лише на 5-7'C.

Перепад температури повітря на вулиці і в приміщенні більш ніж на 7'C може привести до нежиттю, отиту і навіть ангіни. Оскільки наш адаптаційний механізм не здатен так різко перебудовуватися. Тому, якщо за вікном 35'C жари, то як би не хотілося, після приходу додому (у готельний номер) не ставте кондиціонер на режим 20'C. Допустимий мінімум у такому разі 28'C.

   Чистіть вуха не частіше разу на тиждень.

Ще одна причина отитів - інфекція. Тому, щоб зменшити шанси на її попадання у вуха, не чистіть їх перед походом на пляж. Річ у тому, що під час очищення знімається захисний шар. І якщо в таке вухо потрапить бактерія або вірус, то з дуже високою часткою ймовірності вони, що називається, "розцвітуть там буйним квітом". Лікарі запевняють. що природа не настільки дурна і потурбувалася про те, щоб наш організм самоочищався. І вушної раковини це стосується теж. Найоптимальніше використовувати вушні палички не частіше одного разу на тиждень. Мова, звичайно ж, про пляжників, які з ранку до вечора валяються в піску і борсаються у воді невідомого ступеня чистоти.

   Перша допомога

Пострілює у вусі. Якщо при цьому йде гній або температура тіла вища 37,5'C, то ніякої самодопомоги до отоларинголога!

   Якщо ж виділень немає, як і підвищеної температури, то 3-4 рази на день вставляйте у вухо на 15 хвилин вату, змочену в спиртному антисептичному розчині. Що раніше ви почнете такі прогрівання, то більше шансів, що отит омине стороною, і навпаки. Річ у тому, що ця процедура розширює судини, до запаленого органа посилюється приплив крові, а разом з нею він отримує додаткову порцію поживних речовин та імунних клітин. Якщо через 2-3 дні болі не проходять - до лікаря!

   У вухо затекла вода.

Затисніть ніс пальцями, зробіть вдих ротом і, не відкриваючи ні рота, ні носа, видихніть. Вийде, що ви це робите ... через вуха! І вода витече. Так само можна зняти біль, що виник при пірнанні на глибину. Ще один спосіб - кілька разів натиснути на козелок ( горбок зовні вушної раковини) вуха, куди затекла вода. Класичні стрибки на одній нозі з колупанням у вусі не просто менш ефективні, але ще і шкідливі. Стираючи захисний шар, ви даєте дорогу бактеріям і вірусам, а вже якщо ще і дряпнете собі ненавмисно, ризик отримати інфекційний отит зростає в рази.

   З'явився нежить.

Обов'язково використовуйте судинозвужувальні краплі - 3 рази на день. Інакше буде набряк слизової оболонки в носі, через що з'явиться застій у вусі (вухах). А такі умови - просто ідеальні для виникнення отиту. Якщо через 3-4 дні нежить не минає, обов'язково ідіть до лікаря. Не виключено, що приєдналася бактерійна інфекція і без лікування антибіотиками, які може призначити лікар, вам вже не обійтись. (уколи болючі)

   Фіто-знеболювальне.

Для прихильників фітотерапії у фахівців є наступний рецепт. Але його можна використовувати тільки як першу допомогу, поки не дістанетеся до лора. Вилікувати отит травичкою не вийде. Отже, угамувати або зменшити біль допоможе листочок герані. Складіть трубочкою і введіть його у вухо. Не дуже глибоко. щоб потім можна було дістати. Зверху покладіть зігрівальний компрес. Для цього змочіть полотнинку з натуральної тканини в спирті, наполовину розбавлену водою, горілці або камфорної олії. Зверху покладіть целофан, на нього шматочок вати і перев'яжіть компрес хусткою. При цьому на саму вушну раковину ганчірочку і целофан класти не можна, тому в них зазделегіть потрібно зробити проріз. Такий компрес можна потримати пару годин.


Переглядів: 1807 | Додав: [UA]Admin | Теги: отіт, температура, весна, біль, перша, нежить, Лікарі, допомога, вухо, чистіть | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Яку музику полюбляєте?
Всего ответов: 45
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Субота
20.04.2024
11:58

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12