Як молодому фахівцеві виділятися на фоні інших претендентів-конкурентів? 1 Підготовка до працевлаштування. Головне в цій справі - зробити все можливе, щоб "ущільнити" своє резюме і розвинути необхідні навички і якості, які допоможуть відчувати себе упевненіше при прийомі на роботу. 1.2 Ходіть на майстер-класи. Так, розглядаючи кандидатуру молодого фахівця, працедавці розуміють, що великого досвіду роботи у нього немає, тому, перш за все, вони звертатимуть увагу на його знання за фахом. А оскільки відмінним навчанням уже нікого не здивуєш, то велика перевага буде у тих молодих фахівців, які, добре вчившись у візі, ще і регулярно відвідували різні профільні майстер-класи, тренінги, конференції, читали спеціалізовану літературу і стажувалися (природно, про це потім потрібно розповісти в резюме). Для працедавця це буде знаком того, що кандидат зацікавлений у професії і прагне розвиватися в ній. 1.3 Заведіть блог. До речі, свої роздуми про тенденції в галузі, враження від прочитаної літературі й ідеї слід записувати в особистий професійний блог, послання на який потім можна дати в резюме. Створити його радять багато HR- спеціалістів. Це дійсно хороший спосіб запам'ятатися, адже так працедавець зможе відразу оцінити знання випускника вузу і його уміння аналізувати інформацію. Ми маємо вам запропонувати створити власний блог у нас на сайті, з повною підтримкою, до зацікавлення інших людей у вашій сфері, звертайтесь! На учимо, допоможемо, звертатись до адміна сайту. 1.4 Станьте лідером. Велика увага приділяється ще і тому, чим студент займався окрім навчання. Адже працедавці шукають не розумних і пасивних, а, навпаки, - в міру амбітних кандидатів, які зможуть пропонувати нові ідеї, самостійно ухвалювати рішення і так далі. Тому будь-яка громадська діяльність, наприклад, участь в організації проектів (чи то доброчинна акція, чи студентська конференція), буде тільки плюсом. Це говорить про те, що у молодого фахівця досить добре розвинені організаторські й лідерські якості. Тому по можливості під час навчання варто брати участь в чомусь подібному.
|