Головна » 2013 » Січень » 4 » Вибираємо шампуні та гелі для душу
21:40
Вибираємо шампуні та гелі для душу
Чернобай как выбрать шампунь или гель для душа

Щодня ми використовуємо безліч гігієнічних засобів, навіть не замислюючись про те, що налите в красивий флакон. Реклама ж повідомляє про те, що вони нібито «збільшать об'єм волосся удвічі», «зроблять вашу шкіру гладкою» і таке інше. Частенько саме ці слогани примушуютьнас купувати черговий шампуньабо гель для душу. Але, йдучи на поводі у реклами, ми не враховуємо масу нюансів, які впливають на якість засобів гігієни.

Що треба знати.

  1. Жоден косметичний засіб, що дає «хмару піни», не обходиться без ПАВів - - поверхнево — активних — речовин. І що більше піниться ваш шампунь або гель, то більше в ньому ПАВів (до речі, вони ж використвуються і для миття двигунів автомобілів і підлоги в гаражах). Найпоширеніших з них — це лаурилсульфат (Sodium Laurul Sulfate) або лаурет сульфат натрію (Sodium Laureth Sulffate). Сильнішим за дією буде лаурил, а більш щадним — лаурет. Відповідно, перший може з більшою ймовірністю викликати алергію, лущення шкіри голови і випадання волося.

  2. Інгредієнти в складі повині указувати так: речовини, вміст яких найвищий, повині йти на початку списку. Тому краще, щоб заявлені в рекламі рослинні натуральні компоненти стояли якомога ближче до початку списку, а Пави — якнайдалі.

  3. В світі існує Косметика директива ЄС, де перераховано більше 1500 речовин, які не повинні входити до складу косметики. Зокрема, в цьому списку фігурує Aniline, Cadmium, Coal tar — вони токсичні, Dimethylamine — він руйнує травну систему, і багато інших.

  4. Гелі для душу можуть бути як звичайні, так і на водній основі. Другий варіант буде «м'якшим», оскільки у ньому менше лугу. А якщо у складі гелю ви бачите лимону кислоту, значить, дія лугу буде теж м'якшою.

  5. Обовя'зково шукайте дату виробництва і термін придатності. В середньому вся косметика зберігається три роки. Не ризикуйте купувати засіб, у якого до закінчення терміну залишився рік півтора, адже ви не зможете бути упевнені в тому, чи правильно він зберігався: чи не замерзав або не знаходився під прямими сонячними променями — це зіпсує засіб набагато раніше.

  6. Якщо перед вами імпортний засіб, а на флаконі немає перекладу етикетки, значить, це підробка або контрабанда.

Яким написам не варто довіряти

Часто виробники пропонують нам заощадити і купити засоби «2 в 1». Наприклад, шампунь і бальзам в одному флаконі. Але, як стверджують експерти, це не економія, а марна трата грошей. Оскільки у шампуня і бальзаму різні завдання. Так, шампунь повинен максимально відмивати волосся, і тому він більш лужний за своїм рівнем pH. А бальзам, навпаки, живить волосся, і тому більш кислотний. Отже, правильніше наносити їх почерзі, чого не можна зробити при використанні засобу «2 в 1». А засоби «для всіх типів волосся» мають більш-менш відповідний для всіх рівень pH і набір «відмиваючих» компонентів, а значить, менше підходитимуть для тих, у кого волосся має певні проблеми.

Переглядів: 1173 | Додав: [UA]Admin | Теги: душ, флакон, шампунь, Sodium Laureth Sulffate, лаурил, гігієна, косметика, Пав, Sodium Laurul Sulfate, гель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 [UA]Admin  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Оцініть наш сайт
Всего ответов: 43
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
Четвер
18.04.2024
05:04

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12