Головна » 2012 » Червень » 26 » Вся правда про сон
00:18
Вся правда про сон
Сон

Експерти зі сну вирішили спростувати найпопулярніші міфи про нічний відпочинок.

   МІФ ПЕРШИЙ - з віком людям треба менше спати. Це не зовсім так, тут плутається причина і наслідок. Людям у віці не потрібно менше спати, у них просто  виходить спати менше через особливості організму. З роками їм стає важче заснути, а прокидаються вони від кожного шурхоту.
   МІФ ДРУГИЙ - години нічного сну, яких не вистачає. можна "добрати" за допомогою пересипів.
   Ніякої заміни нічному сну не існує. Якщо ви спите менше 6-7 годин на добу, то тим самим скорочуєте собі життя. Втім, денну сонливість дійсно можна втамувати за допомогою короткочасної дрімоти (15 -20 хвилин). Ідеальний час для цього - від 13.00 до 15.00. "Досипляти" по вихідних теж марно - це не допоможе здоров'ю!
   МІФ ТРЕТІЙ - вправи перед сном допоможуть заснути. Прямо протилежний ефект: ви розгарячитеся і довго не зможете заснути, як що заняття спортом припали прямо на час перед сном. Ідеально, щоб між вправами і відходом до сну залишалось ще дві-три години.
   МІФ ЧЕТВЕРТИЙ - гарна вечеря перед сном стане причиною нічного кошмару. Їжа ніяким чином не пов'язана зі снами. Але велика порція їжі змусить ваш організм займатися її перетравлюванням. що підсилить кровотік і довго не дасть заснути, або призведе до дискомфорту під час сну.
   МІФ П'ЯТИЙ - прокинувшись серед ночі, треба випити теплого молока, щоб знову швидко заснути. У теплому молоці міститься амінокислота триптофан. Молоко може надати розслаблювальну дію на організм, але з наукової точки зору цей напій ніяк не пов'язаний з сонливістю.
   МІФ ШОСТИЙ - можна померти, побачивши страшний сон. Сучасна наука все ще не знайшла ніяких доказів існування Фреді Крюгера. Отже, ви можете спати спокійно.
Переглядів: 1687 | Додав: [UA]Admin | Теги: сонливість, наукової, правда, Їжа, сон, молоко, нічного, менше, організму, спати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Оцініть наш сайт
Всего ответов: 43
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
П`ятниця
19.04.2024
19:24

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12