Головна » 2013 » Травень » 27 » Втомилися сваритися? Ми вас помиримо!
18:16
Втомилися сваритися? Ми вас помиримо!
Подскажите как научится мирно жыть когда ссора кожный день как менше ссорится в семье

Ви з чоловіком сперечаєтеся про одне й те ж, розтягуючи сварку на кілька років? Єдиний спосіб виправити ситуацію — це розірвати порочне коло. Припиніть сперечатися, і у вас відразу ж з'явиться час на те, щоб радіти одне одному.

Майже в кожній сім'ї є болюча тема, яка спливає знову і знову, отруюючи життя обом із подружжя і перетворюючи шлюб на нескінченний «день бабака». Можливо, з приводу брудного посуду, залишеного чрловіком на столі (замість того щоб поставити його в раковину або - ще краще - вимити). Або через те, що ви знову забули сказати благовірному, що його улюблена матуся дзвонила вісім разів і просила терміново з нею зв'язатися, тільки-но він з'явиться вдома. Причини можуть здатися зовсім неважливими. Проте саме через такі дрібниці розпалюються неабиякі сварки, перетворюючи на кошмар цілком щасливий шлюб.

Напруга наростає, ви кричите одне на одного, кажете образливі слова. Все закінчується тим, що ви по різних кїмнатах дивитеся по телевізору одне і те ж кіно.

Такі баталії можуть тривати нескінченно, подружжя вдаються до нових аргументів, намагаючись довести, свою правоту. І можливо, багато хто з учасників таких от сварок із продовжеяиям і розуміють, що дарма витрачають час і нерви, але все одно не можуть розірвати зачароване коло. Коли ви вже вплуталися у велику сварку через те, чия сьогодні черга виносити сміття, зупинитися буває важко. Психологи радять: є тільки один спосіб упоратися з подібними непорозуміннями. Необхідно усвідомити, що головною вашою метою має бути не перемога у суперечці з чоловіком. Ваша мета - зробити так, щоб сварки скінчилися. Тільки це і можна вважати перемогою, причому вашою спільною перемогою - над власною дратівливістю, втомою і несприятливими життєвими обставинами.

Зазвичай, якщо один з учаснйків у суперечці виграв, то другий програв. Але в сімейному житті акценти зміщуються, адже ви з чоловіком в одному човнії чи не так? Незалежно від того, хто візьме гору у вашій сварці, ви обидва програєте. Найчастіше бурхливі з'ясування стосунків закінчуються тим, що один із подружжя каже, «Гаразд, роби, як хочеш!» або «Годі, ти мене переконала!». Але насправді ніхто нікого не переконав, ви просто замучили одне одного докорами, а розбіжності залишилися.

Більш того, той з подружжя, хто здався на милість переможця, найчастіше виходить зі сварки з неприємним осадом, який спровокує його на те, щоб через деякий час почати новий виток суперечок.

Незалежно від того, хто візьме гору в сварці, ви обидва програєте. От якщо під час розмови вам удасться зняти - напругу і зробити так, щоб тема для розбіжностей зникла, це справді можна буде назвати перемогою.

Крок 1:

Сядьте зручніше.

Коли наступного разу вам захочеться нагадати чоловікові про те, щоб він ніколи не ходив по квартирі у вуличних черевиках, бо у вас маленькі діти, які повзають по підлозі, і ви ж уже сто разів про це нагадували, для початку сядьте. І скажіть приблизно таке: «Ти не міг би сісти зі мною на пару хвилин? Я хочу поговорити». При цьому стежте за своїми руками: не треба ними розмахувати чи вказувати пальцем на чоловіка або на брудні сліди на підлозі. Жести іноді зачіпають людину не гірше слів. Навіщо вам потрібно сідати і стежити за руками? По перше, для того щоб самій трохи заспокоїтися. А по-друге, щоб ваш чоловік, зрозумів: у вас не істерика і ви не прискіпуєтеся до нього через дрібниці, і те, про що ви хочете поговорити, справді важливе.

Крок 2:

Ставте правильні запитання, щоб зрозуміти справжні причини.

Після того як ви зручно сіли і посадили поруч чоловіка, зробіть усе можливе, щоб не почати зі звинувачень. Напевно у вас є припущення про те, чому він так чинить: «Йому на всіх наплювати! Йому лінь зняти черевики! Він зовсім не думає про дітей!..» Але ваше завдання в цей момент - зрозуміти його справжні мотиви. Про що він думає, коли у брудних черевиках іде по килиму? Отже, якомога спокійніше запитайте «Що трапилося? Чому ти не зняв черевики?». Промовляйте так, ніби ви й гадки не маєте, в чому річ. Звичайно, вам нелегко буде подолати роздратування, образу, гнів. Але постарайтеся зробити все можливе, щоб ці емоції не прозвучали у вашому голосі.

Іноді справжня мотивація виявляється саме такою, якою ви її собі уявляли. І тут дуже важко не виходити з себе. «Чому ти не зняв черевики?» - запитуєте ви. «Та я просто забув, - відповідає він. - Поспішав!» Тут вам знадобиться вся ваша витримка, щоб не кричати і не звинувачувати. «Розумієш, - кажете ви. - Діти повзають по підлозі і все тягнуть до рота. Ти увійшов з вулиці, а там дощ і брудно, ти наслідив. Мені тепер доведеться мити підлогу. Я дуже засмучена, розумієш?» Ці (або схожі) слова ви промовляли мільйон разів. Питання в тому, як ви це робили.

Дуже важливо донести до чоловіка, що ви засмучені, що брудні.черевики - це для вас важливо і важливо для ваших дітей, а отже, має бути важливо і для нього. А коли він вас почує, переходьте до найважливішої частини програми - пошуку компромісу.

Крок 3:

Запропонуйте варіанти вирішення.

До цього кроку найчастіше не доходить справа, коли ви просто сваритеся, зганяючи одне на одному негативні емоції. І саме через це сварки виникають знову і знову, адже жоден з подружжя нічого не робить, щоб вирішити ситуацію.

Після того як ви сіли і з'ясували, чому чоловік зробив так, а не інакше, перед вами постає дуже серйозне завдання. Кожен із вас мусить запропонувати кілька варіантів вирішення проблеми. «Здається, я зрозуміла, в чому річ. Давай придумаємо що нам зробити, щоб ти не забував перевзуватися коли приходиш додому навіть на хвилинку». Запропонуйте свій варіант і попросіть чоловіка теж щось придумати. Він не змушує дружину робити так, як йому хочеться і ви не вирішуєте за нього. Ви просите його розв'язати проблему, бо він сильний, а вам погано.

P.S. Іноді cварки через побутові дрібниці - це ознака того, що в родині є досить серйозніші проблеми. І з'ясовуючи стосунки через брудні тарілки, ви насправді з'ясовуєте, хто сильніший. Але, незалежно від глибинних причин конфлікту, наші рекомендаціі допоможуть вам позбавитися затяжних сварок, які здатні зіпсувати навіть найніжніші стосунки.

Переглядів: 1949 | Додав: [UA]Admin | Теги: когда, соримся, по, Сохранить, делать, мы, что, как, брак, мужем | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Який у вас біоритм життя?
Всего ответов: 31
Реклама на сайті Чорнобай - 063-878-77-71 Ковка Киев
Найближчі населені пункти до селища міського типу    Чорнобай: Ви власник цих сайтів, пропоную співпрацю! м. Золотоноша20 км
смт. Оржиця29 км
м. Черкаси32 км
смт. Драбів34 км
смт. Новооржицьке48 км
м. Гребінка50 км
с. Великі Липняги56 км
м. Сміла59 км
м. Лубни61 км
П`ятниця
19.04.2024
16:34

[ Управління профілем ]
Онлайн радио

OnLine
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Користувачів онлайн:
На сайті Чорнобай були:

Ремонт компютерів настройка та устаноака систем, програм та антивірусів, створення рефератів, дипломних, курсових, робіт.Банери та дизайн. Створення сайтів Черкаси - Чорнобай тел. - 063 - 878 - 77 - 71 - 096 - 180 - 12 - 12