Майонез
просто незаміний для всіляких страв,
будь то салати або сандвічі. До того ж
багато хто дуже любить майонез і життя
без популярного соусу не уявляє. Писати
про те, наскільки шкідливий майонез з
упаковки і про те, що домашній майонез
набагато натуральніший купованого,
напевно, немає сенсу
50 мл оливкової
олії, 150 мл соняшникової олії, 1 чайна
ложка гірчиці (дуже смачний майонез із
зернистою гірчицею, але можна
використовувати будь-яку), 1 яйце, 2-3
столові ложки лимоного соку (можна
замінити 20 мл оцту), ½ чайні ложки солі.
У
високу вузьку ємність налийте оливкову
і соняшникову олію (можна брати будь-яку,
яку ви любите). Додайте туди сіль і
гірчицю. Добре вимите яйце розбийте в
олію.
Опустіть
блендер у суміш так, щоб яйце виявилося
посередині. Притискаючи блендер до дна,
увімкніть його на високу швидкість і
збивайте. На ваших очах буде відбуватися
просто хімічна реакція — олія і яйце
перетворяться на густий майонез.
Потім
повільно піднімайте блендер угору. Щоб
маса стала однорідною. На цьому етапі
додайте оцет або лимоний сік і ще трохи
збийте.
Домашній
майонез майже готовий.
Якщо
ви любите дуже густий майонез (трохи
нагадує желе), то на цьому етапі можна
зупинитися, а якщо хочете більш
кремоподібну консистенцію, то додайте
пару ложок гарячої води у самому кінці.
Приємного
апетиту!